丰满少妇女人a毛片视频-酒色成人网-日韩欧美一-日韩精品一区二区av在线观看-成人久久免费-欧美精品一二三四区-国产午夜免费-亚洲男人第一天堂-一区二区三区福利视频-午夜激情影院-av中文天堂在线-免费一区二区-欧美日韩xxx-91区视频-亚洲另类激情专区小说图片-黄色的网站在线观看-香蕉精品在线

高分網(wǎng) > 中考 > 中考答題技巧 >

中考英語閱讀理解模擬訓(xùn)練試題

時(shí)間: 謝樺2 中考答題技巧

  中考英語閱讀理解模擬訓(xùn)練試題:一件價(jià)值低廉的毛衣

  Mr. Ford saw a nice sweater in the shop window. It was very cheap. So he bought one.

  When he went back home he put the sweater on, It was all right and he was pleased with it.

  In the afternoon he went out to work in his garden. It soon began to rain, and Mr. Ford had to run into his house. He ran quickly, but he still got wet.

  Then his sweater started to shrink. It got smaller and smaller. Mr. Ford tried to take it off, but he couldn’t.

  In the end, with the help of his wife, he got out of the sweater. Mrs. Ford laughed, “ You see, you bought a cheap thing, but…”

  閱讀短文,然后根據(jù)文章內(nèi)容判斷下列各句是否正確,對(duì)的用“T”、錯(cuò)誤的用“F”表示。

  1. Mr. Ford bought the sweater because it was very nice and cheap.

  2. “Shrink” here means “become smaller”.

  3. Mr. Ford was not good at buying things.

  4. Mr. Ford put the sweater on as soon as he bought it.

  5. Mr. Ford took off the sweater by himself.

  【答案與解的】

  1. T. 第1小題的句意與文章的第1自然段意思相同,所以符合短文內(nèi)容。

  2. T. 從文章的第四自然段可知shrink的意思就是become smaller。所以符合短文內(nèi)容。

  3. T. Ford先生上午買的衣服下午穿在身上被雨水打濕后就縮小變形了,由此可知Ford先生不擅長(zhǎng)買東西。

  4. F. 從文章中的When he went back home he put the sweater on.可知, 他是買了帶回家才穿的。所以第四小題與短文內(nèi)容不相符合。

  5. F. 從文章的最后一段可知他是在妻子的幫助下才把衣服給脫下來的。所以與短文內(nèi)容不相符合。

  中考英語閱讀理解模擬訓(xùn)練試題:感恩節(jié)(Thanksgiving Day)

  Thanksgiving Day is a very special day for people in the United States. They celebrate it on the last Thursday in November. Canadians also celebrate Thanksgiving Day, but they do it on the second Monday of October. In Britain, where this festival is called Harvest Festival, people celebrate it earlier in the year, in September.

  A harvest is the fruit you take from the trees and the crops you take from the ground. In North America and Britain, harvest time for most fruit and crops is in the autumn. In these countries and other Christian places, people give thanks to God on a special day of the year. They thank God for the good things that have happened during the year and for the good harvest they have had. People usually take small boxes of fruit, flowers, and vegetables to their churches to show their thanks.

  The first thanksgiving service (儀式) in North America took place on December 4th, 1619 when 38 English people, arrived in America to make their home in the new country. They held this service not to thank God for the harvest, but to thank God for their safe journeys. The next year, many more English people arrived. They had a bad winter, but fortunately the harvest was good. they decided to celebrate it with a big meal. They shot and killed small animals to eat and cooked every­thing outside on large fires. About 90 Indians also came to the meal. Everyone ate at tables outside their houses and played games together. The festival lasted three days.

  A Thanksgiving Day celebration was held every year for a long time, but not always on the same day of the year. Then, in 1789, President George Washington named November 26th as the Day of Thanksgiving. In 1863, President Abraham Lincoln changed the date, and said that the last Thursday in November should be Thanksgiving Day.

  Nowadays, North Americans around the world get together with their families on this day to eat good food and have a happy time.

  1. Is Thanksgiving Day celebrated on the same day in North American countries?

  2. When did the first thanksgiving service take place in North America?

  3. Who made the last Thursday in November Thanksgiving Day in the USA?

  4. What does the word “fortunately” mean in Chinese?

  5. Translate the sentence "They thank God for the good things that have happened during the year and for the good harvest they have had." into Chinese.

  答案:

  1. No, it isn’t. 回答一般疑問句用Yes或No回答。

  2. On December 4th, 1619. 細(xì)節(jié)題。見第3段第一句。

  3. President Abraham Lincoln 細(xì)節(jié)題。見第4段最后一句。

  4. 幸運(yùn)地 詞義猜測(cè)題。根據(jù)前后的轉(zhuǎn)折關(guān)系可推測(cè)出。

  5.翻譯:他們感謝上帝在這一年中賜給他們的好運(yùn)和給他們帶來的好收成。

  中考英語閱讀理解模擬訓(xùn)練試題:如何掌握英語學(xué)習(xí)規(guī)則

  When you are learning English, you find it not clever to put an English sentence, word for word, into your own language. Take the sentence “ How do you do?” as an example. If you look up each word in the dictionary, one at a time, what is your translation? It must be a wrong sentence in your own language.

  Languages do not just have different sounds, they are different in many ways. It’s important to master(掌握) the rules(規(guī)則) for word order in the study of English, too. If the speaker puts words in a wrong order, the listener can’t understand the speaker’s sentence easily. Sometimes when the order of words in an English sentence is changed, the meaning of the sentence changes, But sometimes the order is changed, the meaning of the sentence doesn’t change. Let’s see the difference between the two pairs of sentences.

  “She only likes apples.”

  “Only she likes apples.”

  “I have seen the film already.”

  “I have already seen the film.”

  When you are learning English, you must do your best to get the spirit(精神實(shí)質(zhì)) of the language and use it as the English speaker does.

  1. From the passage we know that _______when we are learning English.

  A. we shouldn’t put every word into our own language

  B. we should look up every word in the dictionary

  C. we need to put every word into our own language

  D. we must read word by word

  2. The writer thinks it is _______ in learning English.

  A. difficult to understand different sounds

  B. possible to remember the word order

  C. important to master the rules in different ways

  D. easy to master the rules for word order

  3. We can learn from the passage that ________.

  A. the meaning of an English sentence always changes with the order of the words

  B. The order of words can never change the meaning of an English sentence

  C. sometimes different order of words has a different meaning

  D. if the order of words is different, the meaning of the sentence must be different

  4. “She only likes apples.” ________.

  A. is the same as “Only she likes apples.”

  B. is different from “Only she likes apples.”

  C. means “She likes fruit except apples.”

  D. means “She doesn’t like apples.”

  5. Which is the best title (標(biāo)題) for this passage?

  A. Different Orders, Different Meanings

  B. How to Speak English

  C. How to Put English into Our Own Language

  D. How to Learn English

  【答案及解析】

  1. A. 從整篇文章我們知道,在學(xué)習(xí)英語翻譯句子時(shí),我們不能逐字逐詞譯成母語,這樣做是不明智的,結(jié)果是譯成錯(cuò)誤的句子。

  2. B. 從文章中的第二段的這一句中It’s important to master the rules for word order in the study of English, too. 可知B項(xiàng)為正確答案。

  3. C. 從文章所舉的兩組例子和原句Sometimes when the order of words in an English sentence is changed, the meaning of the sentence changes. 說明了作者的這一觀點(diǎn):有時(shí),不同的詞序會(huì)有不同的意思。

  4. B. She only likes apples. only在這句中修飾動(dòng)詞likes,意為“她只喜歡蘋果,而不喜歡吃其它水果”。Only she likes apples. only在此句中修飾主語she,意為“只有她喜歡蘋果,而其他人就不一定喜歡吃蘋果了。”所以正確答案是B。

  5. D. 從整篇文章可以看出其大意是“怎樣學(xué)習(xí)英語?”,把它作為標(biāo)題應(yīng)該是最佳的。

  中考英語閱讀理解模擬訓(xùn)練試題:賣雨傘的老人

  Yesterday evening, when I went to town with my mother, we met a strange old man. It was raining hard and we had no umbrella(傘). We were trying to get into a taxi when he came up to us. He was carrying a nice umbrella and he said that he would give it to us for only a pound. He had forgotten his wallet, he said, needed taxi-fare(出租汽車費(fèi)) to go back home. My mother didn’t believe what he had said at first, and asked him a lot of questions. But the old man didn’t get into a taxi. We followed(跟隨) him and found he went into a pub(小酒店) and bought himself a glass of whiskey (威士忌) with the pound. After he drank it, he put on his hat and took up one of the many wet umbrellas there and went off with the new one. Soon after that, he sold it again.

  1. The old man sold an umbrella to the writer and her mother.

  2. He gave it to them for only a pound because he had forgotten his wallet and needed taxi fare to go back home.

  3. The umbrella was worth more than one pound.

  4. The old man sold his own umbrella.

  5. He was an honest man.

  【答案及解析】

  1. A 推理判斷題。雖然文中不可直接找到答案,但由后文的bought himself a glass of whiskey (威士忌) with the pound.中pound前用的是the(那) 和he sold it again中的again(又)可推斷出,作者和他母親買了那個(gè)老人的傘。

  2. B 事實(shí)細(xì)節(jié)題。由文中所述這個(gè)老人收錢后并沒乘taxi回家,而是去pub喝酒可知。

  3. A 推理判斷題。他要將傘賣給作者時(shí)說for only a pound中的only可以推斷,那把傘不只值1英鎊。

  4. B推理判斷題。這個(gè)老頭先賣給了作者一把傘,可是他喝酒后又took up one of the many wet umbrellas there,并將其很快賣掉,由此推斷賣的并不是他自己的傘,而是別人的傘。

  5. B推理判斷題。這個(gè)老人原來說賣傘乘taxi回家,事實(shí)上是上pub喝酒,后來又拿別的雨傘去賣掉,由此可推斷他是不誠(chéng)實(shí)的。

  中考英語閱讀理解模擬訓(xùn)練試題:根據(jù)卡片信息答題

  1. We can learn English from ______.

  A. Yang Jun B. Zhang Hui C. Liu Hong D. Li Nan

  2. You may telephone ______ for help if your grandmother is ill.

  A. Yang Jun B. Zhang Hui C. Liu Hong D. Li Nan

  3. We can call ______ when we want to take a taxi to Hangzhou Railway Station.

  A. 13973098479 B. 0745-2709348 C. 1992301636 D. 13704358529

  4. Of the four, we can’t send fax to the ______.

  A. driver B. teacher C. doctor D. farmer

  5. If you have some questions about your health, please send an E-mail to ______.

  A. Linan@21cn.com B. cclh@163.com C. hzyi@163.com D. hhmx@163.com

  答案:

  1. D 事實(shí)細(xì)節(jié)題。因?yàn)槲覀兛梢栽诘?排第1張卡片上尋找到Li Nan,Teacher of English。

  2. C事實(shí)細(xì)節(jié)題。因?yàn)槲覀兛梢栽诘?排第2張卡片上尋找到Liu Hong, Doctor。

  3. C事實(shí)細(xì)節(jié)題。因?yàn)槲覀兛梢栽诘?排第2張卡片上尋找到答案。

  4. D事實(shí)細(xì)節(jié)題。在四張卡片中搜尋fax,發(fā)現(xiàn)第2排第1張的Zhang Hui, Farmer中沒有fax。

  5. B事實(shí)細(xì)節(jié)題。因?yàn)橛嘘P(guān)健康(health) 問題,當(dāng)然是找醫(yī)院的醫(yī)生Liu Hong,其E-mail就是cclh@163.com。

  中考英語閱讀理解模擬訓(xùn)練試題:充實(shí)的課程表

  1. You have an art class on ______.

  A. Monday B. Tuesday C. Wednesday D. Thursday

  2. You have ______ Chinese classes every week.

  A. 3 B. 4 C. 5 D. 6

  3. How long will you rest for lunch-time?

  A. 60 minutes B. 70 minutes C. 80 minutes D. 90 minutes

  4. You have ______classes only on Monday and Wednesday?

  A. art B. music C. biology D. P.E.

  5. You can send and receive e-mail from ______to ______ in computer class on Friday.

  A. 8:00; 9:00 B. 8:55; 10:45 C. 10:00; 11:40 D. 2:00; 3:40

  答案:

  1. A 細(xì)節(jié)題。在課表中搜尋art,在Monday的第3節(jié)課10:00—10:45找到。

  2. D 細(xì)節(jié)題。在課表中數(shù)每天的Chinese課可知共6節(jié)。

  3. C.計(jì)算題。從11:40到1:00共休息80分種。

  4. D 細(xì)節(jié)題。只有星期一和星期三有但其他幾天里沒有的只是體育課。

  5. B 細(xì)節(jié)題。星期五的第一節(jié)電腦課開始是8:55,第二節(jié)電腦課結(jié)束是10:45。

  中考英語閱讀理解模擬訓(xùn)練試題:閱讀的樂趣

  Reading for pleasure is the easiest way to become a better reader in English. It is also the most important way.

  Some students say they don’t want to read for pleasure. They say they want to use their time to learn the rules of the language and new words. They say that pleasure read¬ing is too easy.

  Many experts (專家) say pleasure reading is very important for learning English. Dr. Stephen Krashen, a famous expert on learning languages, says that pleasure reading helps you learn many important things about English. Students learn more grammar and more words when they read for pleasure. They also learn more about good writing.

  Dr. Krashen tells us that pleasure reading helps each student in a different way. Each student needs to learn something different. Pleasure reading makes it possible for each student to learn what he or she needs.

  Reading for pleasure is not the same as studying. When you read for pleasure, you choose your own books, and you don’t have to remember everything. There are no tests on your pleasure reading books. Pleasure reading will help you:

  ●learn how English speakers use English

  ●read faster in English

  ●find examples of good writing in English

  ●learn new words

  ●learn about the cultures (文化) of English speakers

  1. Is pleasure reading important for learning English?

  2. Which is the easier way to become a better reader, pleasure reading or studying?

  3. What do some students think of pleasure reading?

  4. How can we become better readers?

  5. What’s the greatest advantage (優(yōu)點(diǎn)) of pleasure reading?

  答案:

  1. Yes, it is. 由文章的第1段第2句可知。

  2. Pleasure reading. 根據(jù)最后一段的內(nèi)容可知。

  3. It’s too easy. / It’s not useful / helpful / important. 根據(jù)第2段的內(nèi)容回答。

  4. Do pleasure reading. 由第1段第1句可知。

  5. We can learn what we need.由第4段可知。

  中考英語閱讀理解模擬訓(xùn)練試題:怎么交朋友?

  It’s hard to make friends if you stay at home alone all the time. Get out of the house and do things that will put you in touch with(接觸) other people. It’s easier to make friends when you have similar interests.

  Don’t be afraid to show people what you’re really good at. Talk about the things you like and do best. People will be interested in you if there is something interesting about you.

  Look at people in the eye when you talk to them. That way, they’ll find it easier to talk to you, or people may think you’re not interested in them and may stop being in­terested in you.

  Be a good listener. Let people talk about themselves before talking about “me, me, me”. Ask lots of questions. Show an interest in their answers.

  Try to make friends with the kind of people you really like, respect (尊敬), and admire (羨慕)—not just with those who are easy to meet. Be friendly with a lot of peo­ple. That way, you’ll have a bigger group of people to choose from and have more chances for making friends.

  1. How can we have more friends, get in touch with other people or stay at home?

  2. When Jim talks to people, he always looks right, left, or at the floor. Do you think it’s right? Why or why not?

  3. Cindy always talks about herself when she talks to other people. What advice (it’80 do you think she needs to follow?

  4. What should you do if you want to have more chances for making friends?

  5. What’s the main idea of the passage?

  答案:

  1. Get in touch with other people.回答選擇問句不能用Yes或No來回答,而是從選項(xiàng)中選擇一項(xiàng)進(jìn)行回答。本題答案由第1段前兩句可知。

  2. No. / I don’t think so. Because people may think he’s not interest­ed in them. / Because he should look at people in the eye. / Because it’s impolite / not polite 可在第3段找到答案。

  3. Be a good listener. / Let people talk about them­selves before talking about “her, her, her.” / Listen to other people first 可根據(jù)第4段的內(nèi)容來回答。

  4. Be friendly with other (a lot of) people. / Try to make friends with the kind of people you really like, respect and admire—not just with those who are easy to meet. / Get out to meet other people.

  5. How to make friends / To make friends / Make friends. / Making friends根據(jù)首尾段即可概括出。

  中考英語閱讀理解模擬訓(xùn)練試題:如何分配繼承的遺產(chǎn)

  John Brown, an office worker, lives in Washington, He inherited(繼承) $ 1,000, 000 when he was 23. He didn’t feel happy at all. His college friends were looking for their first jobs, but he didn’t have to. John decided to keep living a simple life like everyone else. He didn’t tell any of his friends and gave $ 100, 000 of his money to a charity(慈善團(tuán)體) that helped poor children to live better lives, but he is much happier.

  Up to now,John has helped 15 children from poor coun­tries all over the world, $ 200 a month for each. The child does not receive the money in cash(現(xiàn)金). The money pays for the child’s school expenses, food, medical care and cloth­ing. John receives a report each year on the child’s progress. They can write to each other, but usually the children do not speak English.

  When John first heard about these children, he wanted to help them. “It was not anything special,” he said, “Until I had the chance to go to these countries and meet the children I was helping, I did not know anything about the type of life they had.”

  Once John went to meet a little girl in Africa. He said that the meeting was very exciting. “When I met her, I felt very very happy,” he said, “I saw that the money was used for a very good plan. It brought me closer to the child in a way that giving money alone cannot” “ I want to do every­thing I can. I will go on helping those children in need, “he added.

  根據(jù)短文內(nèi)容回答下列問題,不超過五個(gè)單詞:

  1. What kind of life is John living?

  He is living a _______________________..

  2. Did John want to look for a job or stay at home after he got the money?

  ___________________

  3. Does John only help the poor children in Africa?

  ____________________________

  4. The child receives the money in cash, doesn’t he?

  _______________________________

  5. Why did John say that the meeting with the little girl was very exciting?

  Because he saw his money was well used and this made him_____________.

  6.. How do you like John Brown?

  He is_______________________

  【答案及解析】

  這篇短文講述的是John Brown繼承了一筆遺產(chǎn),并用這筆錢來資助15個(gè)孩子的故事。注意有的問題是用句子回答,有的則是用短語或詞回答,詞數(shù)有要求,不能超過五個(gè)單詞。

  中考英語閱讀理解模擬訓(xùn)練試題:發(fā)生在車站的小故事

  John Smith was an old porter. He worked at the station. Every day he was busy carrying heavy things for the people. He was careful with his work. He was kind to everyone. He was always ready to help others.

  One morning he stood in the station. He was waiting for the train. Just then he saw a man running towards the trains with a big bag in his hand.

  “No train is starting. Why is he in such a hurry?” the old man thought to himself.

  He went up to the man and asked, “May I help you?”

  As soon as the man saw the porter, he stopped running.

  “Can I catch the 10:35 train to London?” the man asked. He looked worried.

  The old porter looked at him for a few seconds and said, “Well, sir. I’d like to help you, but I can’t answer your question because I don’t know how fast you can run.” Then he explained to the man, “The 10:35 train to London left five minutes ago. Can you run fast enough to catch it?”

  1. What was John’s job?

  2. Where do you think the man was going?

  3. Why did the man run towards the trains and look worried?

  4. What time was it when the man got to the station?

  5. What do you think of John Smith?

  【答案及解析】

  通讀全文, 故事講述的是車站搬運(yùn)工John Smith有一天在火車站同一名旅客間的一段對(duì)話,故事很幽默。

  第一個(gè)問題是一個(gè)細(xì)節(jié)題,第1段清楚地說明了他的工作:John Smith was an old porter。porter的意思的“(車站、碼頭) 的搬運(yùn)工人”,如果考生不認(rèn)識(shí)這個(gè)詞,也可以由He worked at the station. Every day he was busy carrying heavy things for the people.這兩句話了解他的工作性質(zhì)。因此第一個(gè)問題的回答:John’s job was to carry heavy things for the people at station. / He was a porter.

  第二個(gè)問題是一個(gè)推理題,問題:這名旅客要去哪里。由文中這句旅客的問話Can I catch the 10:35 train to London?很容易推斷出他要去倫敦。

  第三個(gè)問題仍要求考生推理得出答案,問題:為什么此人看上去很急的樣子朝火車趕去。很顯然是因?yàn)樗谮s火車。對(duì)why提問要用because進(jìn)行回答,第三個(gè)問題的回答是Because he wanted to catch the 10:35 train to London.

  第四個(gè)問題是推理題, 問的是:這名旅客趕到火車站的時(shí)間。由下文John的回答The 10:35 train to London left five minutes ago可知火車已開走,這名旅客趕到的時(shí)間是大約10: 40,因此第四題的回答是It was about10:40 (twenty to eleven) 。第五個(gè)問題是歸納題, 考查考生對(duì)文章大意的理解。這個(gè)問題的回答實(shí)際上就是全文的中心句, 在第一自然段里已做了介紹。He was careful with his work. He was kind to everyone and always ready to help others.

39091 南丰县| 徐州市| 承德市| 昭苏县| 沙坪坝区| 卢龙县| 文山县| 万源市| 远安县| 临夏县| 南康市| 平泉县| 苏州市| 文登市| 水富县| 温泉县| 城市| 东乌珠穆沁旗| 祁阳县| 大渡口区| 商洛市| 和平区| 柳林县| 长阳| 龙门县| 北碚区| 巴中市| 筠连县| 田林县| 潢川县| 老河口市| 鄂伦春自治旗| 琼海市| 广水市| 汉寿县| 西平县| 大安市| 河间市| 阿合奇县| 漾濞| 都匀市|