初三英語期末考試題及答案(3)
解析:
文章大意:這篇文章講述了中國大多數(shù)家長在教育子女方面的偏差,作者認為應(yīng)該讓孩子多學習一些對他們自身成長有用的技能。
61. C 從文章首段第一二句 可看出。
62. A 從文章第四段“the most important skills that they need to be confident, happy and clever”可看出。
63. C 從文章第六段“Teaching a child to cook will improve many of the skills that he will need later in life. ”可看出。
64. B 從文章末段“These activities are not only teaching a child to read a book, but also to think. And that is more important. ”可看出。A、C 項broken radios and television sets 只是在舉例說明作者觀點。
65. C 從文章可知孩子的技能也是需要家長的教育的,A項不對;從文章第二段可知,并不是教育上面投入金錢越多,孩子就會越出色,B項不對;C項即為文章主題。
書面測試(非選擇題 共25分)
VI. 閱讀理解(二)(共5小題,每小題2分,滿分10分)
閱讀下面短文,并回答問題。
Students often take part in activities held by nearby communities. Does it sound fun? Well, students have mixed feelings. They enjoy time outside school, but they don’t find these activities interesting. The activities usually include cleaning the community center or listening to lectures. Why not design(設(shè)計)their own activities? Some students at Shanming Middle School in Wuxi, got this idea and soon joined the project.
The students thought about activity ideas and then listed them in an “activity menu”. They included: visiting science museums; holding photo shows and basketball competitions.
The menu looked great, but they soon found problems. The first problem was that they needed a place to hold the activities. The students decided to talk to the local government to allow them to use the stadium(體育館). The local government agreed that they could use the stadium and some sports instruments once a month. The students also designed a virtual(虛擬的)bank to encourage volunteering for the community activities. Students who volunteered as librarians or cleaners would get “gold coins” from the bank. A certain amount of gold coins are used to give students free entry to entertainment centers.
This special activity menu is now becoming popular in Wuxi communities. The students are happy with this. They learn to work together and make a difference to society. They hope they can do more in the future.
66. Do students find it interesting to take part in activities held by communities?
________________________________________________________________
67. What kind of activities were listed in “activity menu”?
________________________________________________________________
68. How did the local government support the students?
________________________________________________________________
69. Who would get “gold coins”?
________________________________________________________________
70. Why are students happy with this special activity?
________________________________________________________________
解析:
文章大意:本文章簡述了學生們對社區(qū)活動的想法,以及所得到的外界支持,表達了學生們對自己構(gòu)思的社區(qū)活動的認可。
66. No, they don’t. 從文章第一段第三句話便可得知“students have mixed feelings. They enjoy time outside school, but they don’t find these activities interesting.”。
67. Visiting science museums; holding photo shows and basketball competitions. 文章第二段原句。
68. The local government agreed that they could use the stadium and some sports instruments once a month. 文章第三段第三行原句。
69. Students who volunteered as librarians or cleaners would get “gold coins” from the bank. 文章第三段倒數(shù)第三行原句。
70. Because they learn to work together and make a difference to society. 文章最后一段第三句話原句。
VII. 詞語運用(共10小題,每小題0.5分,滿分5分)
根據(jù)語篇內(nèi)容,用方框中所給詞的適當形式填空,使短文意思通順、正確、連貫。請把答案寫在題下的橫線上。方框中有兩個詞是多余選項。
music sing they hot so call careful student make try but bad
Rise of the TFboys
Boy bands keep getting younger. Last year you might have listened to EXO or One Direction, now you see a new pop band everywhere. It ___71___ TFboys. The TFboys band means fighting boys. It has become one of the ___72___ bands in China in the past one year.
The TFboys band has three members. They are all junior school ___73___. Wang Junkai, 15 and Wang Yuan,14, are from Chongqing, and Yi Yangqianxi,14, is from Hunan. The boys are all good at singing and dancing.
Many people say that TFboys has become popular only because of ___74___ cute looks. But in fact it is their ___75___ skills and serious work towards their music dreams. Before their debut(初次登臺) they went through years of training. During the weekdays, the three boys went to school and studied ___76___. But during the weekends, they had to practice___77___. They believe singing is a part of their life. It was not easy, ___78___ the three boys did it well. What’s more, they are all top students at school.
The TFboys___79____ several popular CDs so far. In the New Year 2015, they ___80___ their best to perform well. Let us expect their excellent performances.
71.___________ 72. ___________ 73. ___________ 74. ___________ 75. ___________
76. ___________ 77. ___________ 78. ___________ 79. ___________ 80. ___________
解析:
71. is called 該處考查一般現(xiàn)在時的被動語態(tài),結(jié)構(gòu)為am\is\are+動詞的過去分詞,因此填is called。
72. hottest 該處考查形容詞最高級,one of +形容詞最高級+名詞復數(shù)意為“最…”之一。
73. students 該處考查名詞單數(shù)變復數(shù)。
74. their 該處考查形容詞性物主代詞。
75. musical 該處考查詞性轉(zhuǎn)換,名詞music變形容詞musical,此處musical修飾skills。
76. carefully 該處考查詞性轉(zhuǎn)化,形容詞careful 變成副詞carefully,此處carefully修飾實義動詞study。
77. singing 該處考查固定搭配practice doing sth.。
78. but 該處考查連詞but,由該空前后的 “not easy”及“did it well”得知為轉(zhuǎn)折關(guān)系,因此填but。
79. have made該處考查現(xiàn)在完成時,so far為現(xiàn)在完成時標志詞。
80. will try 該處考查一般將來時及短語 “try one’s best to do sth.”。根據(jù)“In the New Year 2015”及Let us expect their excellent performances”得知應(yīng)用一般將來時。
?、?書面表達(滿分10分)
良好的行為舉止(good behavior)在我們的生活中有很重要的作用。在公共場合,我們應(yīng)該有哪些良好的行為舉止?講述一件你曾做過或見過的有良好行為舉止的事情。你又是如何看待好的行為舉止的?請圍繞以下提示要點,寫一篇60詞左右的英語小短文。
注:不要出現(xiàn)真實的人名、校名
提示要點:
What are you supposed to do in public places?
Tell us a story about good behavior you did or you saw.
What do you think of good behavior?
Keeping good behaviors in public places is a good way to create a nice and comfortable environment for everyone. I think everybody should keep the place we stay clean.
Last year I went on a vacation to Hainan with my family. It was a wonderful place. While to my surprise, some visitors threw the rubbish everywhere which not only broke the beautiful sightseeing, but also made the cleaners busy and tired. So I asked my families to pick up the rubbish together with those cleaners. At the same time, we made some signs and put them up to remind people to throw the waste paper into the dustbins. My parents were proud of what I did.
I hope everyone can have good behaviors, because good behaviors make our life beautiful! And only then will we live a comfortable life!
看了“初三英語期末考試題及答案”的還看了:
1.初三上冊期末英語模擬試題及答案
2.初三英語上冊期末語法復習綜合訓練題及答案
3.初三英語上冊期末試卷
4.初三英語上冊期末復習寫作訓練題及答案
5.九年級英語上冊期末考試試題
6.2016九年級上冊期末統(tǒng)考 英語答案
